NA DE MARKT

Het gebied waar wij de markten afstruinen voor mooie oude spullen ligt in de Cote d’Or, een departement in de Bourgogne. Dit is een groot en wijds, landelijk gebied, dunbevolkt en er heerst een gemoedelijke sfeer. Een dorp organiseert de markt en biedt ook vermaak en eten en drinken aan.

Meestal is de markt (‘vide-grenier’) het jaarlijkse feest van het dorp. Dat betekent dat de sfeer altijd goed is en wij genieten daarvan mee. Wij schudden inmiddels wat handen, drinken koffie met collega’s en bekenden en bespreken de markt en waar precies nog een markt is, die misschien nog beter is!

Als we dan na verschillende markten thuis komen en hebben uitgeladen, kijken we nog eens wat beter naar wat we precies hebben gekocht. Wij kopen intuïtief, dat betekent dat wij kopen op basis van ons gevoel en natuurlijk op basis van de inmiddels opgedane kennis en ervaring.

Het is niet zo dat de spullen direct op transport, gefotografeerd en online kunnen. De meeste spullen hebben meer aandacht nodig dan alleen schoonmaken en die komen dan in de wachtrij bij het atelier (werkplaats). Het is al met al een tijdrovend proces voor relatief weinig opbrengst, hetgeen niet zichtbaar is voor onze klanten in Amsterdam, maar wij doen het met liefde en hopen dat het voldoende gewaardeerd wordt.

Hieronder wat sfeer plaatjes van ‘Na de markt’.